2012. május 16., szerda

A Botond Napi Vásárra is igaz, hogy három a magyar igazság

Jó volt 2012. május 13-án is, s jó lesz ezután is
Fejérben jó magyarnak lenni


Dacolva mindennel - időjárás jelentés okozta pánik jelenséggel, szélviharral éjjel, a fejér megyei hírforrások részéről megszokott teljes mellőzöttséggel, néhány média huszár lenéző legyintésével - s mi mégis, mégis csak megrendeztük a Botond Napi Vásárt, s ezzel megszületett a harmadik. A körülményekhez képest fényesebb, s ragyogóbb, mint eme előzmények után elvárhatta is volna azt egyáltalán valaki.

Azaz megszületett egy hagyomány. Tessék csak nyugodtan beírni a naptárba: 2013. év Botond naphoz közel eső első vasárnapra: "Vásárnap - Botond Napi Vásár a Vásártéren - ím már a negyedik".


A 3. Botond Napi Vásár felvételein
a Magyar Nemzeti Gárda és a Csókakői Hunok
a Fehérvári Íjászok harcosai
s a Királyi Kardforgatók lovagjai

A Fejér Szövetség nevében köszönetünket fejezzük ki minden közreműködőnek és látogatónak, kézművesnek és kirakodó vásárosnak, hogy - nem feltétlen az időjárás, hanem annak előrejelzése ellenére is - megtiszteltek minket és vendégeinket jelenlétükkel.

Köszönet minden fellépőnek, s különösen a Táncsics Mihály Általános Iskola tanulóinak a türelemért és a tartalmas műsorért. Köszönet a szervezőknek és a vendégeknek az együttlétért!


Fejér Szövetség Sajtószolgálat

utóirat: Egy május 14.-i Fejér Megyei Hírlap cikk margójára

Igen, bárki bármit is firkantott a megyei hírlapban is, szerkesztő Jó Uram!
Hiszi, vagy nem hiszi, a Botond napi a vásár e műfajában valóban az "IGAZI". Sőt, mondhatni egyetlen, amely a globál-techno-gagyit a legmesszebbmenőkig mellőzi nemcsak vásárfiában, de hangban és dalban is, ahogy - érdekes következményként - ember fajtában is, tetszik ez a lesajnálkozó újságírói szemüvegének, avagy sem. Vagy tán éppen ezért nem tetszett éppen vasárnap a fehérvári Vásártérre, a vásárba is - jó napsütésben - kilábalni, sétálgatni ahelyett, hogy félreértelmez valakit?! Tetszett volna nemcsak firkálni valamit, nemcsak egy szombati csonka utcai szedett-vedett kirakodósoron napsütéses sétálgatásnál leragadni, s azután nyafogni valami laposat arról, hogy mi a "globál- meg karvaly-tőke ízű mantra" vagy mi, mert Ön ezt megteheti! Ön ezt megteheti, hogy semmilyen hírt nem adott, s ad arról, ami a Széna-téren aznap, s a Vásártéren másnap (vasárnap-vásárnap) zajlik, annak ellenére, hogy részletesen értesülhetett jó előre róla, ha nemcsak írni tud, de olvasni is. Ön írhat arról valamit, amire nem is figyel, hogy mi is az az igazi! Ön ítélkezhetett, mert rovásírással volt egy lap hátoldalára írva ugyanaz a valami, amit csak latin betűkkel szedve tud elolvasni. Amazt pedig nem szereti, mert nem érti, mert köze ahhoz - úgy tűnik - már semmi, de semmi (legalább is - bocsánatos olvasatlanságában - ezt hiszi).

Mi több, arra sem rest, hogy nagyon, de nagyon összekeverje a médiából nap, mint nap ömlő "konzumidióta" maszlaggal azt a valamit, amit fél füllel hallott ugyan, de nem sikerült egy szavát sem felfogni, értelmezni (tán van "rováshang" is?). Csupán sikerült egy honszerető ember - egy évvel ezelőtti, tavalyi, bodajki - rovásírással írt bemutatkozójánál - de nagyon - leragadni, annak hatalmas nagy - a hazai tudományos fellendüléssel is összekatyvaszolt - feneket keríteni. 

Szerkesztő Jó Uram!

Siker az Önnek, ha véletlenül sikerül bárkit is, társait is ezzel nevetségessé tennie, lejáratni inkább, mint konyítani valamicskét ahhoz, amiről Önnek - mert ez kiviláglik - máig halvány, avagy hangyányi fogalma sincs?

Sikerélményét nem tompítandó eláruljuk Önnek, hogy nem gondoljuk magunkról, hogy tökéletesek lennénk, de amit elkezdtünk eddig, azt véghez is vittük, s amit teremtünk, akkor is állni fog még, mikor az Ön cikkecskéit már rég feledés homálya fedi, ha egyáltalán lesz is kinek arra még emlékezni, hogy írt is valamit, valami jóemberről, aki azt találta mondani, hogy

VASÁRNAP A VÁSÁR NAPJA, NEM SZOMBAT, meg hogy
A VÁSÁRTÉREN LESZ A VÁSÁR, A BOTOND NAPI, AZ IGAZI.

Pedig ez akkor is így van és lesz, ha Önnek ez, a fenti, s nem a média-reklám a globál, meg karvaly-tőke ízű valami. No, alászolgálja!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése