2016. október 27., csütörtök

Újra feljelentést tesz az MVSZ a Véres Csütörtök gyilkosai ellen

MVSZ: A "Véres csütörtök" 60. évfordulóján ismételt feljelentés
1956. október 25-én a Kossuth tér körüli házak tetejéről gyilkos gépfegyvertüzet nyitottak a téren összegyűlt békés, himnuszt éneklő tömegre, kioltva ezer magyar ember életét. A gyilkosokat, máig nem vonták felelősségre a népirtásért. A Magyarok Világszövetsége, mint annak a könyvnek a kiadója, amely közli 195 feltételezett gyilkos nevét, közülük 113-nak rövid életrajzi adatait és 56-nak fényképét is, az 55. évfordulón feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen. A nyomozás elkezdődött, de pár hónap után leállították…. Nem vérlázító?!

Az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulóján a Magyarok Világszövetsége emlékeztet arra, hogy a népirtás soha el nem évülő bűncselekmény, és ismételten feljelentést tesz.

Az eredeti feljelentés szövege itt olvasható: Feljelentés a "Véres csütörtök" ügyében  


MVSZ Sajtószolgálat
9028/161025

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!
„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)
A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)
A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.
A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.
Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése