2013. február 25., hétfő

Le Monde: Nagybirtokrendszer = Gyilkosság?

Levelesládánkba érkezett Prof. Dr. Nagy Bálint ajánlásával az alábbi hírlevelünkre válaszul:

Elképesztő különeljárás a fenyegetettek portáján

Barátaim! Falvak Népe!
 
Aki azt gondolja hogy ezek a gyalázatosságok nincsenek közvetlen kapcsolatban az alább elküldött Le Monde cikk tartalmával és riasztásával, az téved. Ennek a népnek a diktatúra legsötétebb időszakához illő utóbbi megnyilvánulásai a népbe lövető Darányi modellé választásában is kinyilvánításra került. Tessék tudomásul venni, hogy a vidéki nép földönfutóvá változtatásához egyetlen maradék erőforrás a darab kenyeret hordozó földet kell elvenni. És a vidéki kisbirtokosok és a falvak népe, még mindig  tévét bámulva fontolgatja, hogy nem kéne mégis valami érdekvédelem félét létrehozni. Miközben az ellensége már a megszervezetteket is magáévá hamisítja. A parasztságnak a vele vagyonilag kisemmizett falusi önkormányzatokkal összefogva, minden áron saját gazda szervezetet kell szerveznie. Vagy mehet kosárfonó meg papucskészítő tanfolyamra és közmunkásként  táborfokba. .Aki hallja adja át! Ez már nem játék! A végkimenetel tőlünk függ.
Nagy Bálint

Kedves Gazdabarátaim! 
Tessenek ezt az anyagot feltétlen elolvasni és jövő gondolkodásukban nagyon rendszeresen hasznosítani. A fal ugyanis már megállíthatatlanul dől.
Barátsággal:
Nagy Bálint

H Í R L E V É L


A húsipar felzabálja a  földet
Írta: Agnes Stienne

khus
Az ENSZ átlagos demográfiai előrejelzései szerint bolygónkon az emberiség létszáma 2050-re eléri a kilencmilliárd főt, akkortól pedig a népesség növekedése megáll. Az előrejelzésektől sokan megijedtek, és az államok rettegnek a túlnépesedéstől. Lesz-e elég nyersanyag, lesz-e elég élelmiszer, ha már most, 2013-ban több mint egymilliárdan rendszeresen nem tudnak jóllakni, éheznek és alultápláltak? Azok az országok, amelyek a hiánytól félnek, néhány éve őrült tempóban kezdték felvásárolni a szegényebb országok megművelhető földjeit. Az élelmiszeripari és zöldüzemanyag-termelő óriáscégek ugyanezt teszik.

Növekvő nagybirtokok
(...)
A nagybirtokosok nem csak a kisparasztokra gyakorolnak nyomást. A Survival (Túlélés) nevű civil szervezet már több mint négy évtizede állandóan felhívja a figyelmet az őserdei indián népek lemészárlására: „félő, hogy egész népek tűnnek el. A brazil akuntsu törzsből már csak hatan vannak életben, a többieket az állattenyésztők mind meggyilkolták.” És ez csak egy tragédia a sok közül.

 

Bővebben...



Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése