2017. december 18., hétfő

Őskori rejtélyek mai mérnökszemmel

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

Sajó Victor: Felülmúlhatatlan öntött kövek 

396 . Hétvezér Est előadója Sajó Victor gépészmérnök, a Fejér Szövetség egyik alapító tagja és a Szövetség Elnöke lesz. A közel 400 előadás házigazdája, megszokott szerepekörét – immár nem első alkalommal – ismét felcseréli, és arra vállalkozik, hogy megossza hallgatóságával, egy, a mérnökembert régóta foglalkoztató kérdéskörben összegyűjtött, megszerzett ismereteit. Aki ismeri Victort, az tudja, hogy szinte nincs olyan feladat, amelyet a mérnöki gondolkodással párosuló, kiváló gyakorlati érzékkel és tudással ne tudna megoldani. Talán éppen ez a gondolkodásmód vezette őt arra, hogy az olyan rejtélyek megoldásait keresse, amely tudósok, szakemberek széles körét foglalkoztatja évszázadok óta. Vegyük csak a példának okáért a piramisok építésének rejtélyeit, vagy az elsüllyedt és elhallgatott több mint tízezer éves civilizációk lépten-nyomon előbukkanó, de mégis gondosan elhallgatott nyomait, mérnöki csodáit.   
Bár ő maga sem nem amatőr régész, vagy történész, de utazásai során a világban Dél-Amerikától Kínáig sok mindent látott és tapasztalt. Talán ez is tovább erősítette benne e téma mélyebb megismerésének szándékát. 
Ő is vallja  Semir Osmanagic, Visokoi piramishegyek felfedezőjének  álláspontját: „Szinte minden, amit hivatalosan tanítanak az őskorról az téves”. Sorolja, hogy hány helyen találtak piramisokat, és hogy miért téves vagy hamis a hivatalos kormeghatározásuk. A híres egyiptomi és mexikói piramisokon kívül léteznek piramisok szinte minden kontinensen: Észak- Közép és Dél-Amerikában, Európában, Afrikában, csendes óceáni szigeteken valamint 250 Kínában található. Hasonlóan léteznek minden kontinensen megmunkált és simára csiszolt  több száz tonnás óriáskőből készült építmények ahol ezek a kövek úgy illeszkednek egymáshoz, hogy még egy tűhegy sem fér be közéjük. Kiindulási pontunk időszámításunk előtt 9700 évvel indul, amikor  legutóbbi jégkorszak kiolvadása megsemmisítette a legtöbb fejlett őskori várost. Többet most nem árulunk el az érdekfeszítő szellemi utazásról, amelyet a mérnökember gondolataival és kérdéseivel egészít ki az előadó.
Az ősi civilizációk létezésének bizonyítékai, így Advent idején talán a közelgő karácsonyt is más dimenzióba helyezik.Ha sikerült felkelteni kedves olvasó a kíváncsiságát is, akkor feltétlenül hallgassa meg Sajó Victor előadását.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az előadásra.

Az előadás ideje: 2017. Álom hava, télelő, azaz december 19. kedd 18.00 óra 
Az előadás helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25 

Fejér Szövetség Sajtószolgálat  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése