2017. november 13., hétfő

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében nyílik meg Pálfi György Tudománytörténeti Vándorkiállítása a Műegyetemen

„Minden ország akkora, amennyivel hozzájárul az emberiség fejlődéséhez,
függetlenül attól, hogy a térképen mekkora terület jelöli helyét a világban.”
(Szentgyörgyi Albert)

Tisztelt Pedagógusok és Közművelődési Szervezők!
Tisztelt Tudományos Dolgozók!
Tisztelt Egyetemi Polgárok!
Tisztelt Szerkesztőségek!

Nagy örömmel jelentjük be, hogy az újabb egyetemi megnyitóval a Fejér megyei alap- és középfokú oktatási intézmények mellett párhuzamosan Budapesten, az ím már 235 éves a Budapesti Műszaki Egyetemen is látogatható lesz A Pálfi György Tudománytörténeti Vándorkiállítás.

Ezúton hívjuk meg Önöket 
a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvény sorozat és
a BME Gyártástudomány és -technológia Tanszék
Tudományos Diákköri Konferenciája keretében 
2017. november 16-án (csütörtökön) 08:30 órára a
Tudománytörténeti Vándorkiállítás 2017/18. évadjának
6. megnyitójára az egyetem G épületi aulájába
(1111  Budapest, Egry József és Stoczek utca sarok)

A nyugalmazott egyetemi tanár, Prof. Dr. Pálfi György által összeállított, s a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány gondozásában álló és többek között a Magyarok IX. Világkongresszusa és a Magyarok Világszövetsége által is ajánlott Tudománytörténeti Vándorkiállítás a zichyújfalui és székesfehérvári megnyitók után nemcsak Fejérben, hanem Budapesten, a Műegyetemen is látogatható. A  2017. szeptember 6-án az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán megnyitott Fejér megyei évad (lásd: Fehérvár TV 2017.09.05. Híradó részlet) második egyetemi állomása a Budapesti Műszaki Egyetem Gyártástudományi és - technológiai Tanszéke.

Pálfi György üzenete
a képre kattintva megtekinthető
A mintegy 330 magyarországi származású személyt és azok világra szóló szellemi alkotásait bemutató „Magyarországi származású tudós elmék világraszóló eredményei” című kiállítás tartalmát Dr. Pálfi György 16 éves tudományos kutatómunkája alapján összeállított és A2 méretű tablóképekben kivitelezett és számos egyéb kiegészítő (szórólapokon terjeszthető, illetve a helyszínen egyedileg kiállítható) ismeretterjesztő anyaga alkotja.

Dr. Pálfi György tudományos igénnyel összeállított gyűjteményének gondozására és a bemutatásban történő közreműködésre a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítványt kérte fel, amelynek első elnöke volt.

A kiállítás szervezői elkötelezett hívei a magyarországi származású géniuszoknak és annak a történelmi küldetésnek, hogy nemzetünk felemelkedése szolgálatában a magyarországi származású elődök és a jelenben élők szellemi nagysága iránti tiszteleten keresztül növelhető az utódok önbecsülése és tenni akarása
.

„Mert vannak dolgok, melyeknek emlékezete nélkül nincsen jövendő”
(Kossuth Lajos)

A megnyitó menetrendje:
  • Dr. Szalay Tibor tanszékvezető egyetemi docens köszönti a megjelenteket a házigazda Gyártástudomány és -technológia Tanszék nevében és
  • Dr. Gál Erzsébet elnök a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány nevében tolmácsolja Dr. Pálfi György professzor üzenetét, majd a kiállítást
  • Dr. Boór Ferenc egyetemi munkatárs, a Tudománytörténeti Vándorkiállítás ügyvivő koordinátora nyitja meg.
A megnyitó után rövid tárlatismertetés után a G épület 116-os (emeleti) előadótermében veszi kezdetét a tanszéki Tudományos Diákköri Konferencia 2017. évi ülésszaka.


http://www.fehervartv.hu/video/index/18225
A Fehérvár TV tudósítása a Vándorkiállítás
2016. november 7.-i megnyitójáról a képre kattintva látható
A vándorkiállítás a Fejér Megyei Mérnöki Kamara támogatásával Székesfehérvárott, a Civil Központban a 2016. november 8-án 15 órakor kezdődő "20 éves a Fejér Megyei Mérnöki Kamara" ünnepsége társrendezvényeként indult útjára. A kiállítás első fővárosi állomásként a Budapesti Műszaki Egyetem G épületében 2017. november 24.-ig reggel 8 órától délután 18 óráig térítésmentesen látogatható.  Pálfi György Tudománytörténeti Vándorkiállítása novemberben is egyidejűleg szólítja meg a tanulók és diákok mindhárom korosztályát, az oktatás, a közművelődés és a tudomány műhelyeit Székesfehérvártól Zichyújfalun keresztül Budapestig. 

A  szervezők kezdetektől hirdetett, határozott célja és térítésmentes felajánlása, hogy minél több alap-, közép- és felsőfokú oktatási intézményben néhány hétre látogathatóvá tegyék a „Magyarországi származású tudós elmék világraszóló eredményei” című kiállítás anyagát mind a fiatalok, mind pedig szüleik és az érdeklődő felnőttek, pedagógusok számára is, Fejér megyében és azon kívül is megvalósulni látszik.

A vándorkiállítás novemberben a következő helyszíneken lesz látogatható:

  1. 2017. november 6.-tól 30.-ig a zichyújfalui Fekete István Általános Iskolában (Iskola u. 6.)
  2. 2017. november 13.-tól december 9.-ig a székesfehérvári Bugát Pál Szakgimnáziumban (Gyümölcs u. 15.) és már
  3. 2017. november 14.-től 24.-ig a Budapesti Műszaki Egyetem Gyártástudomány és -technológia Tanszékén (1111. Budapest, Egry József u. 1. G épület aulája).
A Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány és a Fejér Szövetség tisztviselői az egyes helyszíneken a vándorkiállítás megnyitóján ugyancsak térítésmentesen vállalnak tárlatvezetést és igény szerinti kiméretben előadást. 
Előzetes jelentkezéseket a vándortárlat fogadására (jelenleg december eleji időpontoktól)
  • a Fejér Szövetség <fejerszovetseg@gmail.com> címén és/vagy
  • a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány <karpat.medence2012@gmail.com> címén várjuk.
A vándorkiállítás állomáshelyeinek időegyeztetését a helyi szervezők végzik.
Kapcsolat: Simon Irén, +36309693932 és Sajó Mária, +36205527370

A vándorkiállítás történései és legfrissebb hírei az állandó hírrovatunkban olvashatók: Magyarságtudomány 

Bizalommal az ősi erényben:
Dr. Boór Ferenc elnök, társelnök, a vándorkiállítás ügyvivő koordinátora
Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezete - Fejér Szövetség
Személyes fogadóóra előzetes bejelentkezéssel minden pénteken 17-19 óra között az Alba Mária közéleti műhelyben, Székesfehérvár, Koronázó tér 4. I. em.
fejerszovetseg@gmail.com, www.fejerszovetseg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése