2017. május 3., szerda

Évfordulós pofátlanság avagy a magyar jogszolgáltatás ajándéka

SZOLIDARITÁS KAJÁSZÓÉRT
http://feol.hu/hirek/fordulat-kajaszon-betarcsaztak-a-tavaszi-vetest-1542005
A Fejér Megyei Hírlap (FEOL) 2013.05.06.-i híre
a képre kattintva olvasható
4 évvel azután, hogy kitárcsáztatta az NFA a kajászói gazdák zöldellő napraforgó vetését azon a területen, amelynek több mint kétharmadán ma már a törvénytelenség ellen akkor minden lehetőség szerint fellépő gazdatanács tagok családjai gazdálkodnak, megérkezett a bírósági végrehajtás felszólító levele, hogy az NFA által indított és el is vesztett, de a "megfélemlített, vagy túl szolgalelkű" bírónők végső ítélete szerint mégis Böcsödi Gergely ~1.3milliós veszteségével zárult - úgy-e milyen érdekes?! - per költségeit kamatostól térítse meg a per nyertese, azaz Böcsödi Gergely!



"NFA kontra KAJÁSZÓi közember"
per SZOLIDARITÁS szla:
1 195 336Ft < 1.5+1.5 mFt
 
http://www.youtube.com/watch?v=SvLTH_ZPMAc
Átutalás Fejér MAG Egyesület
OTP bankszámlája: 11736006-20401159 külföldről: OTP BANK NYRT
É-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ
HU8000 Székesfehérvár, Ősz u. 13.
IBAN HU65 11736006-20401159-00000000 SWIFT kód: OTPVHUHB


SZOLIDARITÁSI FELHÍVÁSUNK 8 NAPIG ÉL ÉS ÖNÖKHÖZ,

EGYSZERŰ ÁLLAMPOLGÁROKHOZ SZÓL MÉG UTOLJÁRA,

HOGY KIÁLLJUNK GERGŐ MELLETT, AKI MINDANNYIUNKÉRT,

A TÖRVÉNYESSÉGÉRT ÉS A TISZTESSÉGÉRT HARCOLT!

Kedves Olvasónk!

Tavaszi Határszemle Kajászón
megkezdődött a vetés (Kajászó, 2013. április 19.)
a képre kattintva látható és hallgatható
Amennyiben valamit nem értene a fentiekben, az nem az Ön hibája, s nem is mi fogalmaztunk pontatlanul. A kérdés jogos, hogy jogszolgáltatás-e az, amely sem igazságot, sem jogot, csak bírságot szolgáltat annak, akit az azóta történt eseménysor mindenben igazolt. Bizony, erről van szó!

Ugyanis a kajászói gazdák által elindított és általunk felkarolt küzdelem a törvénytelenség helyreállítása érdekében messze nem azzal ért volna véget, hogy kajászóiak művelhetnék a területet, ha nem vállalták volna az utolsó, azaz a 2013-as Tavaszi Vetés akciót! Ugyanis akkor az a martonvásári vállalkozó birtokolná a teljes területet, aki az NFA által indított perben Böcsödi Gergely ellen tanúskodni is hajlandó volt úgy, hogy semminek tanúja sem volt azon kívül, hogy neki is felkínálta az NFA a teljes területet, miután már nem tudta szőnyeg alá söpörtetni  törvénytelenségeit és közreműködő vállalkozókra is szüksége volt.  Tanúskodott, hogy ő olyat, mint Gergő, nem tett volna (Hűha! Mily' meglepő annak tudatában, hogy mint agrárkamarai tisztségviselő, eleve nyerő is volt). S ez a bíróságnak elég volt ahhoz, hogy végül úgy döntsön, hogy bár az NFA beadványa nem is alapos, de Böcsödi ellenbeadványa sem, hiszen nem kellett volna vetnie is ott, ahol korábban szántott, s így számolgatott, s kijött az eredmény: a pert megnyerte ugyan, de másfél milliót fizessen mégis a nyertes, mint a törvénytelenséget földműveléssel megállító).

Így indult!
"Reggeli" hír az
Őszi Szántás akcióról
a képre kattintva látható
Ma már csak ő az, az NFA tanú, egyedül, aki Martonvásárról a kajászói határban földet is vásárolhatott azon a jogon, hogy az NFA torz pályázataiban a helybéliekkel szemben újra is pályázott, s csak azért is, avagy ő is inkább, mint egy kajászói, nyertesként landolt. Élt is elővásárlási jogával, mint bérlő, s ma már övé a törvénytelenség látszat felszámolásaként az NFA által leválasztott terület közel egyharmada a Kiss Árpád nádarató-tetőfedő vállalkozó törvénytelenül szerzett mintegy 2200 Aranykoronányi szántójából.
Őszi Szántás '12.11.11. Kajászó
a képre kattintva a NOL jóvoltából
A maradék több, mint 2/3-ot kajászóiak művelik már természetesen úgy, hogy állták a tortúrát, a pereket, a kormány fenyegetését, az elképesztő bírósági döntéseket, a szántás és a vetés költségeit, a perek költségeit, majd még az újra pályázás befizetéseit, avagy a helyettük jövevényeknek ítélt földterület vételi árát. Sokszor fizettek azért, hogy a törvénytelenséget megszüntessék. Pedig ez a terület csupán a harmada annak, amin máig törvénytelenül gazdálkodik az akkor nádaratóként elhíresült szabálytalanságra és hamis szerződési nyilatkozatra is vállalkozó. Igen, ő is aratott. Azonban még az ő aratása is eltörpül azoké mellett, akik nála is többet kaszálnak Kajászón úgy, hogy látszatra minden szabályosan lett az övék 20 évre, majd (ha akarták), akkor "örökre" a jól felépített privatizáción. Emlék? Bár csak az volna! http://gazdatanacs.blogspot.hu/2013/05/kie-legyen-fold-aze-aki-helyben-el-es.html

Sajtótájékoztató az NFA székháza előtt
(2013. április 23.) avagy mikor az NFA elnöke gyáván
bujdokolt, a képre kattintva látható
Az NFA parancsára a vetést május 1. után két nap alatt legyilkolták, s egy évig mímelte a megbízott a művelést. A kajászói gazdák és szövetségeseik akciói miatt (3 darabba szabdalva) leválasztott és mintegy fél év múlva már szégyenletes műveltségi állapotokban lévő területet aztán - az NFA élén történt változás és a szövetségünk minisztériumban tett látogatását követően - mégis csak kiírták pályázatra, amelyre már nem volt túljelentkezés, így az egyik gazdatanács tag családtagja is nyerni tudott, ráadásul a terület felén. Persze, hogy még mindig két - nem kajászói, hanem martonvásári - gazda mellett, holott kajászóiak is pályáztak, de a döntnökök számára a helyi nem helyben, hanem a politikában él, avagy inkább kussol a jutalomért. A történet minden ízében a tanulságok tárháza, s kevesen tudják, hogy az egyetlen, valóban pártpolitika mentes és velejéig tisztességes küzdelem volt a törvényességért és a kis települések megmentéséért.
Még elérhető Rab László összeállítása 2012.11.11-én (https://www.youtube.com/watch?v=unFpQ0Ff1GE), amelyre a pontot az NFA tette 2013.05.02-án (http://www.youtube.com/watch?v=SvLTH_ZPMAc), mikor a jogi megoldás kivárása helyett barbár módon legyilkoltatta az élő vetést, majd bosszúból és a gazdákat elrettentetendő beperelte Böcsödi Gergelyt, mint egy általa kiválasztott kajászói "bűnbakot". Nem hagytuk egyedül. Mindvégig mellette álltunk, míg a pert meg nem nyerte, még ha a bíróság ügyes-bajos megfelelési vágyának eredményeként mégis csak neki kell fizetnie a törvénytelenség felszámolásáért több, mint 1.6 milliót kamatostól.

A Fejér Szövetség a mai napon átutalta a 2015. májusában indított szolidaritás akcióra eddig befolyt összeget a Fejér MAG Egyesület "Szolidaritás Kajászó" címmel elkülönített számlájáról.
Két év után most még nyolc napig tart a

Bizalommal az ősi erényben:
Ferenc (az öreghegyi) Székesfehérvárról

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése