2016. október 4., kedd

A népszavazás margójára, avagy üzenet a tékozlóknak

A túlzóknak és döntésképteleneknek, vagy igennel szavazóknak is van üzenet:
https://www.youtube.com/watch?v=Tpyk3DzaAj4
képre kattintva: "... tetves porhintés"
  1. Népszavazással rendszert váltani nem lehet (ilyen még nem volt és nem is lesz, ne is legyen, tehát a népszavazásnak nem az volt és nem is lehetett célja, hogy ki gyakorolja egy országban a legfőbb hatalmat),
  2. Népszavazással a magyar lakosság (mai törvények szerint nem a magyar nemzet, nem a magyar nép, s nem is általában a magyar állampolgárok, hanem itthon a magyarországi lakcímmel rendelkezők) és a határainkon kívül élő külhoni magyar állampolgárság mond véleményt, nem törvényt.
  3. Népszavazásnak több kimenetele lehet:
    - ügydöntő, ha (jelen törvények szerint) a kérdésre adott valamely válaszra a szavazatjogúak többsége egyként szavaz, azaz ekkor kötelező a legfőbb hatalmat gyakorlóknak a döntéshez igazodni.
    - meghatározó, ha nem éri el az ügydöntő szintet, akkor a nép (akarva vagy akaratlan, az mindegy, de) lemondott arról a jogáról, hogy a legfőbb hatalmat kötelezze, azaz visszaadja a jogot a hatalomnak - ezt történt most (ezt nevezik ma érvénytelennek, holott érvényes lesz azáltal, hogy a kormány úgy tekinti, mintha ügydöntő lenne - ehhez joga van, tetszik vagy nem, ez bármilyen más rendszerben is így volna helyes).
    - kudarc, szó szerint érvényét veszti, tehát valójában csak akkor érvénytelen, ha a népszavazás nem mutat egyértelmű döntést, illetve ha a nép csekély része nyilatkozott a kérdésben - ezek közül egyik sem történt, sőt, jelentős, egyik legjelentősebb többség alakult ki az országban a kérdésben.
  4. E népszavazás esetén akkor miért is baj az, ha a népszavazás véleményét (98% nem) most a kormány úgy tekinti, mintha ügydöntő eredményként született volna meg és igazodik a népszavazás eredményéhez? Miért is kellene lemondani a kormányfőnek, vagy a kormánynak egy elképesztően egyértelmű népszavazási döntés miatt? Nem azoknak kellene azonnal lemondani a közélet, vagy közhatalom (pl. polgármesterség) gyakorlásáról, akik nem is akarták tudni a nép véleményét, sőt, ma is az igenek mellett buzdítanának, hanem annak, akit a népszavazás a véleményében megerősített? Mi köze ennek ahhoz, hogy szeretem-e a fideszt, vagy sem, hogy a jobbiknak szurkolok-e vagy sem, hogy pártos vagyok-e vagy sem? Hogy ők ácsingóznak a hatalomért és ezért eszement módon keverik a sz@rt, hogy bukott, aki nyert és nyert, aki bukott, azt értem, de hogy közülünk bárki is szégyenkezzék, aki vette a fáradságot és nem dőlve be a szobatojás okoskodásnak üzent Európának, hogy "mindenkinek igaza van, a messziről jött embernek viszont egy nagy ló...!" - bocsánat, majdnem leírtam, ... mondjuk: lehet akármije, de igaza nem!
  5. A népszavazásban feltett kérdésben az EU vezéregyéniségei nagyon messziről érkeztek - a NEM ezt jelentette, nem azt, amit itt össze-vissza ókumlálnak, akiknek a jó kérdés más lenne - bocsánat!
Hadd ne feledjem, hogy ebben az országban 1949-től 2012-ig a magyar nép volt legfőbb hatalomnak megnevezve, s attól jobb nem volt és nem lett, sőt! A népet meg sem kérdezték, nem tűnt fel, ember?! S, ha megkérdezték, vagy megkérdezték volna - nem a forradalmárokat, nem a magyarokat, nem a nemzetgyűlést, nem a felsőházat, hanem a népet - akkor ennél sokkal inkább töketlenebb válaszokat adott többségben. Az jobb lenne? A bolsevizmus jobb lenne? A demokratikus centralizmus jobb lenne?

Száz szó, mint egy: aki nem élt a jogával, de IGEN-t semmiképpen sem írt volna a papírra, legalább az ne magyarázza meg most az ostobaságát azután, hogyha élt volna jogával, akkor is az lenne, ami lesz, legfeljebb kötelező lenne azt tennie a kormánynak, amit tesz.

Végül, de nem utolsó sorban: 
+1. Ha az országgyűlés hozzájárulna a migránsok ellenőrizetlen közlekedéséhez az országban, akkor legalább tudom, hogy ő tette, s azt is tudom (mert tudok magyarul és tudok olvasni és értem, amit olvasok), hogy a népre hivatkozva ettől a népszavazástól még nem tehette volna, mert nem azt kérdezte. Világos, ember?
Gondolkozz is néha, ne csak beszélj és beszélj, mert ... minden más csak rohadt, tetves porhintés! 

Ferenc (az öreghegyi) 
Vonatkozó korábbi bejegyzések:
Az igazság kimondása a magyar emberek számára életbevágó 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése