2015. február 8., vasárnap

Idén már 95 éve fáj - FÁJ TRIANON!

Trianon-95 - Székelyföld nem Románia! - Székely a Golgotán - Sebestyén Rita saját versét szavalja Kézdivásárhelyen, Gábor Áron szobra előtt

https://www.youtube.com/watch?v=jb1cweOo5tA&feature=share

Idén, június 4-én lesz 95. évfordulója a magyar királyságot ízeire szaggató trianoni békeparancsnak. Ugyan a mai, megcsonkított Magyarország a Nemzeti Összetartozás Napjának nevezi e napot, Trianon máig sajgó sebet ejtett a magyar nemzet testén.

Azt, hogy mit érez egy székely ember évszázaddal azután, hogy az egész Székelyföldet, az egész székely népet elszakították Magyarországtól, azt érzékletesen példázzák Sebestyén Rita hazafias versei.

Az itt látható felvételen Sebestyén Rita maga szavalja Székely a Golgotán című versét Kézdivásárhely főterén, Gábor Áron szobra előtt. A költő háta mögött hosszú gyászfelirat hirdeti: Székelyföld nem Románia!

A trianoni (1920. június 4.) és a párizsi (1947. február 10.) békeszerződések fölülvizsgálatát követelő, a Magyarok VII. Világkongresszusa által 2008-ban kezdeményezett és a Magyarok Világszövetségének Küldöttgyűlése által 2009. május 1-2-án elfogadott Igazságot Európának!  című petíció itt olvasható.

MVSZ Sajtószolgálat
8514/150205


„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése