2014. október 8., szerda

A Fejér Szövetség elnöke már október végén tárgyalna a fehérvári Nemzeti Emlékhelyekről

 
Címzett: Cser-Palkovics András, polgármester
Székesfehérvár, Polgármesteri Hivatal, Városház tér 1.

Tisztelt Polgármester Úr!

Egy keleti mondás szerint az emberek azzá válnak, amilyen úton haladnak. Ezért üdvözlöm, hogy elfogadta a nyílt levelünkben felajánlott párbeszédet, hiszen a párbeszéd a legjobb módja annak, hogy a székesfehérvári polgárok érdekeit szolgálja.

A párbeszéd e kérdésben örvendetes fejlemény, azonban a "választások eredményétől függetlenül” javasoljuk a hivatalba lépő polgármestert is mindenképp meghívni, hogy minden érintett és érdemi döntéshozó véleménye és álláspontja is kifejezésre juthasson. Bizton remélhetjük, hogy ugyanennyire készségesen áll rendelkezésre.

Azzal a reménnyel veszünk részt a találkozón, hogy nemcsak a Romkert, hanem általában a fehérvári Nemzeti Emlékhelyek sorsáról folyó társadalmi, közéleti, szakmai párbeszédet kezdjük meg ezzel, amely elsősorban (pillanatnyilag) a Nemzeti Sírkert és Emlékhely síremlékeinek kérdésében merült fel. Amint tudja, már a 2012. március 22.-i rendkívüli közmeghallgatás is két sarkalatos kiindulópontból indult, amelyben az Országzászló tér helyreállítása is úgy szerepelt, mint egy azon kérdések közül, amely rendkívül fontos és jelentős elmaradást mutat az ország megannyi városában időközben meg is valósult Országzászló-tér helyreállításokat tekintve is (Győr, Szeged, Hódmezővásárhely, ...). Azt javasoljuk, hogy vegyük ezt is fel azon témakörök közé, amelyek már az Ön polgármesteri ciklusa előtt is párbeszédre érett tehertételei voltak a fehérvári közéletnek és városfejlesztési, polgári kezdeményezéseknek!

Természetesen elfogadjuk, ha úgy véli, hogy ne ez legyen az első találkozó súlyponti kérdése, csupán hangsúlyozni (emlékeztetni) kívánom, hogy ez is ugyanolyan fontos területe a Fejér Szövetség elmúlt 4 éves kezdeményezéseinek. Az ezzel kapcsolatos (az önkormányzattal együttműködésben, közérdekű beruházás keretében még 2012-ben tett kötelezettség vállalási felajánlásunkat a műszaki tervezéstől a kivitelezésig) a mai napig nem vontuk vissza. Előbb-utóbb erről is szót kellene ejtenünk, ha komolyan gondoljuk a hosszú távú együttműködést a város érdekében.

A Fejér Szövetség részéről Dr. Boór Ferencet, az MVSZ Fejér Megyei elnökét és Németh Lászlót, a Fejér Megyei Építész Kamara elnökét feltétlen megkérem, hogy vegyenek részt a megbeszélésen. A találkozó időpontjaként pedig részünkről akár hétfő, szerda-péntek esti avagy kedd késő esti időpontot javaslok (részünkről akár már október második felében), minthogy mindannyiunk főállása és családi elfoglaltsága közéleti ügyekben ezt teszi csupán lehetővé.

Kelt: 2014. október 8-án, a Magyarok Nagyasszonya Ünnepnapján[1]

Bizalmam az ősi erényben:
Sajó Victor
ui: tájékoztatom, hogy a Fejér Szövetség minden (nem bizalmas, titkos) hivatalos levele nyílt levél, azaz bárki által olvasható (http://fejerszovetseg.hu) honlapján is.

[1] "XIII. Leó pápa a magyar millennium alkalmával az akkori esztergomi prímásérsek,Vaszary Kolos bíboros kérésére, mint KÜLÖN ÜNNEPET engedélyezte Magyarország részére Nagyasszonyunk ünnepét (...) X. Szent Pius pápa tette október 8-ára." Idézet a Szent István Társulat a „Szentek Életéről” szóló gyűjtemény 737.-ik oldaláról

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése