2014. július 29., kedd

Kárpátalján polgármesterek behívókat égetnek

Kárpátaljáért! - Prikarpattyán a polgármesterek elégetik a behívókat

http://www.karpatinfo.net/cikk/tarsadalom/prikarpattyan-polgarmesterek-elegetik-behivokat
forrás: a képre kattintva

Aláírásgyűjtés Székesfehérvár
Koronázó terén már két okból is

A karpatinfo.net tudósítása szerint erősödik a tiltakozás Kárpátalján a katonai behívók ellen. Ne vigyék a kárpátaljai magyar és ruszin fiatalokat egy olyan háborúba ágyútölteléknek, amelyhez semmi közük! Kattintson ide, és írja alá Ön is a petíciót! Most fontosabb, mint valaha!

Prikarpattyán öt település polgármestere elégette a mozgósításra vonatkozó dokumentumokat.
Július 22-én Prikarpattyán  a részleges  mozgósítások  elleni tiltakozások nem csendesültek el. A jaremcsanszkiji járásban a települések önkormányzatainak képviselői a tiltakozók oldalára álltak – írja a Novezakarpattya.com internetes hírportál.

Mukulicsin, Vorohta, Tatarov, Jablunicja és Poljanice polgármesterei nyíltan elégették a behívókat. Olekszandr Szokoljuk, a jaremcsanszkiji városi kórház főorvosa pedig a hivatalos szervek felé azt közölte, hogy  az elvégzett orvosi vizsgálatok nem voltak teljesek, így azok nem jogerősek.

Mint korábban azt már hírül adtuk, Petro Porosenko ukrán elnök rendeletét elfogadva július 22-én újabb részleges mozgósítást hagyott jóvá a Legfelsőbb Tanács. Az utóbbi négy hónapban ez a harmadik mobilizációs ciklus az országban.

Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat
8422/140724


„A Magyarok Világszövetsége, mint az összmagyarság érdekvédelmi szervezete, védőernyőként kíván működni minden magát magyarnak valló ember számára, bárhol éljen a világon. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint. (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése