2013. október 4., péntek

A fejérek Székelyföldre - Erdély ősszékébe - mennek

Együtt kell menetelnünk a székelyekkel! Székelyföldre fel!

Előbb Székelyföld nyerje el az önrendelkezését, aztán beszélgessünk Erdély országról is! Ha a Székelyek visszaszerezték azt, amit elvesztett Magyarország is Erdéllyel: az önrendelkezést, akkor jöhet Erdély kérdése.

A székelyeknek, Székelyföldnek egészen természetes, hogy a Székelyföldet alkotó székely Székek (a nyolcak) is önrendelkeznek. Sőt! Az is, hogy léteznek ezeken belül is még további fiú Székek is, mint ugyancsak önrendelkező területek. Ezt hívjuk mi régóta úgy, hogy a Székiség Elve. S ezt hívják úgy minden turáni nép - sőt, a hajdani szamurájok - nyelvén, hogy "szaka". Azaz a szakák, kiemelt, őrzött, védett, önrendelkezési területek ott, ahol ma nem is élnek már székelyek. Ám mielőtt abba belemerülnénk, hogy a szaka-szkíta kifejezés honnan is ered és mit is jelent, térjünk a lényegre!

A Fejér Szövetség küldöttsége egy-két közös kisbusszal, vagy több személygépjárművel utazva vesz részt a Székelyek Nagy Menetelésén 2013. október 27-én.
Jelentkezni lehet @-levélben a fejerszovetseg@gmail.com címen.

Indulás: október 26-án 8-kor a (Palotai út ny.-i oldalán elterülő) "Penny" parkolóból (Ady Endre utcával szemben).
Érkezés: október 27-én éjfélkor ugyanoda
Várható útiköltség fejenként: ~12-15.000 Ft
Szállást csak azoknak tudunk rendelni előre, akik a következő Hétvezér Esten (október 8-án, kedden) előlegben befizetik a szállásköltségre és útra az előleget: 5.000Ft-ot.

S, hogy mire volt a bevezető fülszöveg a székiségről, a székely székekről, a székelvéről, Székelyföldről és Erdély országáról, Erdőelvéről? Mert született egy felvétel, amely ékes angol nyelven, magyar felirattal magyarázza el tisztán és világosan, hogy mit vesztett Erdély, Magyarország, a Kárpát-medence és összes népe, Európa, ... azzal, hogy Erdélynek nincs önrendelkezése, holott a trianoni diktátum - persze - világosan ezt feltételezte.

Erdély Magyarország ősi Széke, Székelyföld Erdély ősi Széke!
(a képre kattintva indítható a felvételt)
Egyetértünk mi azzal, hogy Erdély önrendelkezésének is érik az ideje, azonban az ott élők összetételének évszázados rombolásával azt érték el, ha most Erdély önkormányzatiságáról beszélnénk, ahol mára a magyarok lélekszáma kisebb, mint a betelepültek avagy betelepítettek népessége, ahogy az összes elcsatolt országrészen (ügyesen vonalazva a térképen), a székely Székek és Székelyföld önrendelkezésének - a felvétel példájával élve: úgy, ahogy Svájcban a svájci kantonoknak - semmi, de semmi esélye nem lenne. Székelyfölddel a Székek is újjászületnek, azaz a székiség elve is újraéledhet, s Erdély ősi Széke, Székelyföld mutathatja a helyes utat Erdély önrendelkezéséhez.

Száz szó, mint egy: Most és mindörökké

AUTONÓMIÁT SZÉKELYFÖLDNEK!

Eszerint beszéljünk arról, hogy mi jó és igaz, azaz igazságos, tehát egészséges Erdélynek! Terjeszd, hát Te is, kedves Olvasónk ezt a felvételt azzal, hogy Székelyföldről egy percre se feledkezzék meg senki sem, akit ezzel a felvétellel megtisztelsz!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

ui: Az eseményről részletesebben



2013. október 27. 12:00 órakor

A Brassót Bákóval összekötő 11-es országúton

A Székely Nemzeti Tanács október 27-ére meghirdette a Székelyek Nagy Menetelését az egységes, önálló, autonóm Székelyföldért.

A Brassót Bákóval összekötő 11-es országút 45 kilométeres székelyföldi szakaszán lebonyolítandó megmozdulást az erdélyi magyar politikai pártok is mind támogatásukról biztosították.

Izsák Balázs, az SZNT elnöke egy csütörtök esti sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón elmondta, a terv szerint október 27-én, vasárnap a Brassót Bákóval összekötő 11-es országút székelyföldi szakaszán 10 településről és egy útkereszteződéstől indulnak el menetoszlopok a szomszédos települések felé.

"A székelyföldi déli harangszókor ökumenikus istentiszteleteket követően indulunk, és úgy tervezzük, hogy a budapesti déli harangszóig kialakul a 45 kilométeres menetoszlop" - jelentette ki Izsák Balázs.

Izsák Balázs magyarázatként hozzátette, valamennyi gyülekezési pontból a két szomszédos település felé indulnak majd a székely zászlók ezreit lobogtató tiltakozók. Magyarázata szerint az összefüggő menetoszlop azáltal alakul ki, hogy várhatóan az oszlopok vége el sem indul, mivel az egymással szembe haladó menetek eleje már összetalálkozik.

Izsák Balázs úgy fogalmazott, hogy így kívánják megüzenni a bukaresti kormánynak: a székelyek szembeszegülnek erőszakos asszimilációs tervével. Megjegyezte, arra számítanak, hogy 150-200 ezer ember kapcsolódik be a székelyek nagy menetelésébe. Székelyföld és Erdély más tájairól autóbuszokkal viszik majd a tiltakozókat a menetelés útvonalához.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése