2013. augusztus 30., péntek

73 éve született meg a "II. Bécsi Döntés" és még egy nap a vízért

NEMZETI ÜNNEPNAP
1940. augusztus 30-án
született meg az igazságos
 II. BÉCSI DÖNTÉS
a Belvedere palotában
részbeni visszaállítás sikereit mámoros öröm kísérte a  Magyar  Szent Korona Országaiban, az egyre kiteljesedő országban. A „hazatérő”  területek magyarságának maradéktalan boldogságában a hazai közvélemény egy emberként osztozott. A  bécsi  döntések  A  Magyar  Szent Korona Országainak részbeni  visszaállítása,  a  két világháború közötti eredményes magyar külpolitikának és A KEMÉNY politikai megállapodásoknak az eredménye.
1940-ben a II. bécsi döntést a magyar nemzet  az igazságtalan, kényszer hatása alatt aláírattatott trianoni diktátum  igazságos felülvizsgálatának tekintette. A II. bécsi döntés által visszavett, legnagyobbrészt magyarok lakta  Észak-Erdély és Székelyföld  a magyar szempontból igazságtalan diktátum enyhítése volt. Ennek a békés visszavételnek alapját az akkori hatályos nemzetközi jog is képezte. 94 évvel később
is lehetőséget biztosít a
nemzetközi jog minden elszakított területen élő magyaroknak
az önrendelkezésre, az autonómia megvalósítására.
A példa erre hogy Az ENSZ-bíróság szerint jogszerű volt a koszovói függetlenség kikiáltása  amikor az ENSZ hágai Nemzetközi Bírósága kimondta, hogy a koszovói függetlenség 2008-as kikiáltása nem ütközött a nemzetközi jogba. 
A több mint hét évtizeddel ezelőtti döntés de iure tette lehetővé, hogy
1940. szeptember 5-én reggel 7 órakor
 a Magyar Királyi Honvédség http://www.youtube.com/watch?v=3BrGjqWD7zQ  megsemmisítette majd de facto átlépte Csengernél a gyűlölt trianoni határt.
A Magyar Szent Korona Országai, a Magyar Királyság 1941-ben



A MAGYAR SZENT KORONA ORSZÁGAI           1920. jún. 4. 16 óra 29.        Területe   325.411  km2    Lakossága: 20.886.487 fő
A MAGYAR SZENT KORONA csonka ORSZÁGA   1920. jún. 4. 16 óra 30.       Területe:    92.607 km2     Lakossága:   7.599.246 fő
A MAGYAR SZENT KORONA ORSZÁGAI      1938. nov. 2.-1947. febr. 10.         Területe   172.200  km2    Lakossága: 14.679.573 fő

II BÉCSI DÖNTÉS 1940. aug. 30..doc
421 KB   Megtekintés   Letöltés 

​____________________________________________________________

Mentsük meg a magyar vízkincset!

A föld és a víz véges természeti erőforrások, amelyek nélkül nincsen élet és nincsen nemzeti függetlenség. Most veszélyben van a magyar vízkincs, és így a magyar önrendelkezés.

Kérünk minden magyar állampolgárt, csatlakozzon az Európa-szerte indult mozgalomhoz, amelynek célja a vízszolgáltatás kötelező privatizációjának megakadályozása!

Az Európai Unió 2011 óta dolgozik a Koncessziós Direktíván (2011/0437 Award of concession contracts), amely minden állami közszolgáltatási koncessziót ellenőrzés alá vonna, beleértve a vízszolgáltatást is. A hivatalos indok a magántőke bevonása a vízellátás biztosításába, azonban nagyon sokan felismerték a vízszolgáltatás kötelező privatizációjának, közszférából való kivonásának veszélyét  a készülő jogszabályban.  Logikus következtetés ez annak fényében, hogy miközben a világ vízszükséglete egyre nő, a vízhiány már most számos országban égető probléma. A víz pótolhatatlan érték, kevés van belőle, és az üzleti világ komoly nyereségforrást lát benne.

A víz forgalmazható tőkejószággá, tehát adható-vehető áruvá minősítése azt jelenti, a nemzetek megszűnnek rendelkezni vízkészletük fölött. Az Európai Unió számos szervezete és állampolgára tudja ezt, és aláíró kampányt indított azért, hogy vizet kikerüljön a Koncessziós Direktívából.

Az Európai Népi Kezdeményezés intézményét a Lisszaboni Szerződés hozta létre azzal a céllal, hogy uniós állampolgárok is részt vehessenek az uniós törvényalkotásban. Hét országból egymillió aláírásnak kell összegyűlnie ahhoz, hogy az EU állampolgárai törvénykezési kezdeményezést indíthassanak az Európai Bizottság felé.

Az első, és igen sikeresnek mutatkozó ilyen kezdeményezés A Víz Emberi Jog (Water is a Human Right) címen éppen a vízszolgáltatások kötelező privatizációja ellen indult. Idén júniusig másfél millió aláírás gyűlt össze számos európai országból. A civil mozgalom akkora politikai nyomást gyakorolt Brüsszelre, hogy Michel Barnier, belső piacért felelős EU biztos kijelentette, javasolja az Európai Bizottságnak, hogy vonják ki a vizet a Koncessziós Direktíva köréből. Minél több ország és állampolgár csatlakozik aláírásával, annál nagyobb a siker reménye, hogy sikerül a vizet kivonnunk liberalizációból, és megtartanunk országunk, a magunk számára.

Magyarországról 16.500 érvényes aláírásnak kell összegyűlnie, hogy mi is részesei legyünk a mozgalomnak. Védjük meg vizünket, védjük meg életünket, védjük meg szabadságunkat!

A petíció itt írható alá:
https://signature.right2water.eu/oct-web-public/?lang=hu

Az angol oldal itt található:
https://signature.right2water.eu/oct-web-public/?lang=en

forrás:
HUNGÁRIA TÁVIRATI IRODA - HTI
HÍRKÜLDÉS - feliratkozás - leiratkozás: hungariataviratiiroda@gmail.com

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése