2012. december 2., vasárnap

A MAGOSZ-ról valóban már rég tudják, hogy nem képvisel gazdát (felvétel)

Egy nem éppen tárgyilagos*, de mégis tudósítás a december 1.-i kajászói Országos Munkaértekezletről és Szolidaritási Nagygyűlésről az FMH jóvoltából és egy teljes terjedelmű "vágatlan" felvétel a Nagygyűlésről.

A "Kossuth Tériek" is beszálltak a földvitába
Már a MAGOSZ-ban sem bíznak a gazdák

2012. december 01., 19:01 szerző: Klecska Ernő, forrás: Fejér Megyei Hírlap

Kajászó - A MAGOSZ nem a gazdákat képviseli a kormányban, hanem a Fideszt a gazdák között, ezért országszerte gazdaszövetségek létrehozására van szükség – foglalt állást szombaton késő este a helyi művelődési házba összehívott "Összefogás a Magyar Földért és Vidékért" országos munkaértekezletet és szolidaritási nagygyűlés. A rendezvényen gárdisták és a 2006-os kormányellenes tüntetéseket kezdeményező „Kossuth tériek” is nagy számban jelentek meg.
Fotó: Klecska Ernő
A fórumon, amit egy több órás, az NFA földbérleti pályázatok visszásságairól és a földtörvény tervezett módosításáról szóló zárt értekezlet előzött meg, a magukat nemzeti radikálisnak nevező csoportok és a szélsőjobb több reprezentánsa is megjelent. Az 56-os Rácz Sándor most a Földvédő Mozgalom elnökeként szólalt fel, s a földfoglalások folytatására és a kezdeményezés kiszélesítésére szólította fel  a „magyar parasztokat". Az ellenzéki pártok képviseletében Szabó Rebeka, az LMP és Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlés képviselője szólalt fel. Mindketten élesen kritizálták  az állami földek földhaszonbérleti szerződéseinek gyakorlatát, s azt szorgalmazták, hogy  a földeket a helyben lévő gazdák kaphassák meg. Szabó Rebeka, aki rögtön az elején a kibontakozó „zsidózás" mellőzését kérte, bejelentette: az LMP első fokon pert nyert a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettel (NFA) szemben, így szervezetnek ki kell majd adnia a föld-pályázatok adatait. Mindkét bejelentését taps fogadta.
Fotó: Klecska Ernő
A fórumon, ahol a az utóbbi időben több kilakoltatást is megakadályozó Otthonvédők-Koppány csoport tagjai pajzsokkal demonstráltak,  felszólalt Hetzmann Róbert, a Váralja Szövetség képviselője. Bene Gábor, a Magyarok Szövetsége képviselőjének beszédét egy másik „Kossuth téri", Gonda László olvasta fel. Tatár József, az ötvenhatos események másik emblematikus figurája kijelentette: most Kajászó  a frontvonal.

Klecska Ernő

Hozzászólás:
* kiegészítve 2012.12.03-án
Klecska Ernő úrnak köszönjük, hogy egyáltalán tájékoztatja az olvasókat a társadalmi eseményről, de vagy nem volt jelen, vagy csúsztat.
Tárgyi tévedései csupán:
  1. nem az a lényeg, hogy voltak-e gárdisták, hanem az, hogy mintegy két tucat település képviseltette magát másfél száz résztvevővel a nagygyűlésen
  2. az országos munkaértekezlet is nyilvánosan kezdődött, csupán az utolsó félórája volt zártkörű, mikor a hozzászólásra regisztráltakból alkotott szerkesztő bizottság megfogalmazta javaslatát a határozatra, amelyet a résztvevők által aláírva juttatnak el az illetékeseknek.
  3. egyáltalán nem Szabó Rebeka és
  4. nem "rögtön az elején" és
  5. nem a "zsidózás" mellőzését - mert az nem volt - kérte, aki kérte, hanem
  6. a levezető elnök szakította félbe, majd zárta le Gonda László szónoklatát, mert eltérve a tárgytól az offshore cégeken keresztül lefolytatott országfelvásárlásra és a néhány napja kirobbant parlamenti és teljesen értelmetlen országos cirkuszra kívánta terelni a szót és figyelmet a nagygyűlés második órájában, amely arra ad alkalmat, hogy a sajtó az igen komoly társadalmi összefogás kibontakozása helyett ostobaságokról regéljen. Klecska úr, Ön nagyon elfogultan éppen ezt tette.
  7. A nagygyűlésen részt vett és beszélt Morvai Krisztina EP képviselő is, aki egy új korszak kezdetének nevezte azt, ami Kajászón történt és
  8. végül egy határozatot fogadtak el a jelenlévők. Klecska úr erről sem számol be, pedig a nagygyűlés ezért jött létre, s ez volt a vége mintegy háromnegyed 6-kor.
A mai napon Klecska úr nyomtatásban is megjelent "szerintem" rovata további kiegészítésre késztet minket, melyben a tárgyi tévedései mellett a szándékos ferdítés is bizonyítottnak tűnik
  1. Amennyiben ott lett volna, tudná, hogy Ángyán József - miután betegség miatt maradt távol - levelet írt a gazdatanácsnak, amelyet felolvastunk, vagy ha tudta, elhallgatta (pedig a jelentősége nem kicsiny)
  2. Klecska úr a korábban megküldött értesítő levélben részletes tájékoztatást kapott a teljes történetről, ami után azt írni, hogy a kajászóiak és a szervezők nélkülözik a "legális alapot", s hogy csak "beleszántottak más földjébe" enyhén szólva is óriási ferdítés, mintha nem lett volna jelen október 17-én, mikor az egyik tagba jelképesen szántottak, mintha nem tudná, hogy hivatalosan akkor foglalták le a földterületet, mintha nem tudná, hogy arra semmilyen válasz nem érkezett, mintha nem tudná, hogy éppen ezért került sor november 11-én is a szántásra, amely még nagyobb port vert fel, s mintha nem tudná, hogy a mai napig nem tudták az illetékesek megcáfolni azt az állítást, hogy az ott garázdálkodó NFA bérlő illegálisan tesz-vesz a területen, mintha nem kapott volna arról is értesítést, hogy a Fejér Szövetség benyújtotta a keresetet az NFA elnöke és a bérlő ellen, avagy (!) ezzel is bizonyítja, hogy nem volt jelen a nagygyűlésen, csupán az előítéleteit írta le.
  3. Klecska Úr! Ezen az sem segít, ha Ön azt írja, szimpátiával nézi "a legkisebb királyfi csetlését, botlását", sőt ront, mivel még mindig nem fogta fel, hogy itt már senki nem homokozik, hacsak Ön nem. Már jóval, de jóval többről van szó, mint amit Ön fecseg, de úgy látjuk, ezt Ön a mai napig nem fogta fel.
Sebaj, szerencsére számtalan felvétel fogja tanúsítani, hogy ki az, aki ír csupán valamit valamiről és ki az, aki valóban nyilvánosságot biztosít annak, ami az országban történik.

"Vágatlan" felvétel a magyarmegmaradasert.hu honlapról

 
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése