2011. szeptember 3., szombat

Miatyánk Istenünk, bennünk van országod

Ezzel a címmel jelent meg a mai Fejér Megyei Hírlap cikke, s az alábbival olvasható az fmh online rovatán:

Adakozni lehet a székelykapu megvalósulásáért

Székesfehérvár - "Miatyánk Istenünk, bennünk van országod" - ez a rovásbetűs felirat fogadja majd a Balatoni úti körforgalomban elhelyezett székelykapu mellett elhaladókat.

2011. szeptember. 03. szombat | Szerző: Kővári Gabriella
Forrás: http://www.fmh.hu/fooldal-legfrissebb/20110902_adakozas_szekelykapu


Újkenyér havának utolsó napján, tegnap este megtörtént a maroshegyi székelykapu alapkőletétele - adta hírül a Fejér Szövetség. A szükséges faanyagot testvérvárosunk, Csíkszereda  adományozta, a kész kapu pedig egy tusnádfürdői faragó mester munkáját dicséri majd. A tervek szerint október közepén adják át az építményt.
- A kapu egyedülálló sajátossága, hogy egy táblán szerepel a hosszú-hosszú időre két, egymástól mesterséges határokkal elválasztott önkormányzat megnevezése, mint a székelykaput állítóké, ezzel is kifejezve a vágyat, hogy ami összetartozik, tartozzék össze végre mindörökre - mondta ki Boór Ferenc, a szövetség képviselője.

A kapu állításának összköltsége meghaladja a szövetség kereteit, ezért arra kérik a segíteni vágyókat, hogy akár szerény összeggel is támogassák a munkát. Kérik, hogy az adományokat a 72900075-10500154 bankszámlaszámra, a közleményben "Hét áldás Fehérvárra" megjelöléssel küldjék, vagy személyesen keddenként este hét órától a Hétvezér Esteken az Ady Endre utcai  Műhely Kávézóban adhatják át.
Eddig a cikk és ami készül, az valóban "megér egy misét"!
Fehérvárra érkezve
Fehérvárról távozva



Ha Isten velünk,
ki ellenünk!





Fejér Szövetség Sajtószolgálat
2011/09/03/1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése