2011. március 16., szerda

A TAHSZ (elektronikus és levél) postára adott KÖZINDÍTVÁNYA

Tisztelt Szerkesztőség!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a TAHSZ (Történelmi Alkotmányunkat Helyreállító Szövetség) a mai napon az alábbi tartalmú (csatolt) Közindítványt juttatta el a Magyar Országgyűléshez, közjogi méltóságokhoz és közhatalmi ágak közszolgáihoz.




Tisztelt ………………………………………………… !
Tájékoztatom, hogy 2011. március 5-én (szombaton) Budapesten, a Magyarok Házában, mintegy 10000 főt képviselő és az ország távoli szegleteiből, sőt, határon túlról is érkezett 197 magánszemély csatlakozott a Történelmi Alkotmányunkat Helyreállító Szövetséghez és vett részt a TAHSZ délelőtt 10 órától este 19 óráig tartó Első Országos Értekezletén.
Az értekezlet megnyitása után a meghívott előadók, sorrendben: Rácz Sándor, a Magyarok Világszövetsége örökös tiszteletbeli elnöke, Fetzer János, a TAHSZ főszervezője, Dr. Zétényi Zsolt, ügyvéd, a „Történeti Alkotmány, Magyarország Ősi Alkotmánya” című könyv szerzője, Dr. Szőllösi József, az Alkotmányos Jogfolytonosságot Helyreállító Nemzetgyűlés elnöke, Dr. Horkovics-Kováts János, a Nemesi Rend társelnöke, Dr. Boór Ferenc, a Fejér Szövetség szószólója foglalták össze mintegy 20-25 perces előadásban egyenként tanácsaikat a társadalom és a társadalom képviselői számára.
A meghívott előadók kivétel nélkül amellett érveltek, hogy Magyarország Országgyűlésének igenis lépnie kell és törvényt kell hoznia azért, hogy hazánk alkotmányos válságát megoldja. Azonban – a lehető legenyhébben megfogalmazva is – óriási baklövést követne el azzal, ha azt a törvényt, amelyet, mint a magyar jog- és képviseleti rendszer alaptörvénye kíván meghozni, alkotmánynak nevezné és alkotmányként vezetné be, és nem helyezné hatályon kívül egyúttal az 1949. évi XX. törvényt. Minden előadó amellett érvelt, hogy elkerülhetetlen annak kinyilvánítása is törvényben, hogy Magyarország vissza kíván térni az 1944. március 19-én megszakadt alkotmányos jogfolytonosság állapotához, azaz helyre kívánja állítani az addig ténylegesen is, ám alapjogi értelemben azóta is, azaz máig érvényben lévő történeti alkotmányunk jogfolytonosságát, melynek Magyarország államrendszerétől függetlenül is a Szent Korona eszme képezte és képezi máig élő alapját. Az értekezlet jelmondatát erősítette meg minden előadó és minden hozzászóló.
„Nem teremthető hagyomány abból, hogy amit törvénykeznek, az nélkülözze az alkotmányt,
 s amit alkotmánynak neveznek, az nélkülözze az íratlan törvényt, a hagyományt!”
A TAHSZ Első Országos Értekezlete a hátoldalon olvasható Felhívással, mint közindítvánnyal fordult a közjogi méltóságok, s különösen a Házelnök felé.
Székesfehérvár, 2011. március 15.
Tisztelettel:
Dr. Boór Ferenc, TAHSZ szóvivő (8000 Székesfehérvár, Udvardi utca 34.)
Címzettek: A Magyar Köztársaság Elnöke (Köztársasági Elnöki Hivatal, Sándor-palota, 1014 Budapest, Szent György tér 1., Postacím: 1536 Budapest, Pf. 227); Magyarország Miniszterelnöke (Miniszterelnöki Hivatal, 1357 Budapest, Pf. 6., E-levél: orbanviktor@orbanviktor.hu); Miniszterelnöki Hivatal (Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 1055 Budapest, V. Kossuth Lajos tér 4. Postacím: 1357 Budapest Pf. 2); Az Országgyűlés Elnöke (Országház, 1055 Budapest, Kossuth tér 1-3., Postacím: 1357 Budapest, Pf. 2., kover.laszlo@parlament.hu); Az Alkotmánybíróság Elnöke (Magyar Köztársaság Alkotmánybírósága, 1015 Budapest, Donáti u. 35-45., Postacím: 1535 Budapest, Pf. 773.); A Magyar Országgyűlés Alkotmány-, és Igazságügyi Bizottsága (Országház, 1055 Budapest, Kossuth tér 1-3., Postacím: 1357 Budapest, Pf. 2., aib@parlament.hu), Dr. Baka András Bálint, a Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának, Országos Igazságszolgáltatási Tanácsának Elnöke (1055 Budapest, Markó utca 16., Postacím: 1372 Budapest, Pf. 438., elnok-lb@legfelsobb.birosag.hu, hivatal@oith.birosag.hu), Dr. Polt Péter, a Magyar Köztársaság Legfőbb Ügyésze és a Legfőbb Ügyészség (1055 Budapest, Markó u. 16., Postacím: 1372 Budapest, Pf. 438., lu@mku.hu, info@mku.hu), A FIDESZ-MPSz Elnöke (Fidesz Központi Hivatal, 1088 Budapest, Szentkirályi u. 18.); A JOBBIK Elnöke (Jobbik Magyarországért Mozgalom, 1113 Budapest, Villányi út 20/a); A KDNP Elnöke (KDNP Központi Iroda, 1078 Budapest, István u. 44., 1. emelet 14.); Az LMP Elnöke (LMP központi irodája, 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 37. 1. em., Postacím: 1386 Budapest, Pf. 959); Az MSZP Elnöke (MSZP elnöksége, 1066 Budapest, Jókai u. 6., elnok@mszp.hu); Fejér Szövetség Titkársága (8000 Szfvár, Udvardi u. 34.)

-------------------------------------------------- második oldal --------------------------------------------------------
Történelmi Alkotmányunkat Helyreállító Szövetség
Első Országos Értekezletének Felhívása
1.   Magyarországnak van Alkotmánya, mely hosszú évszázadokig, 1944. március 19-ig, a német megszállásig (de facto) hivatalosan is érvényben volt és (de jure) alapjogi értelemben érvényben is van.
2.   Nem „alkotmányozni” kell, hanem a magyar nemzettestet védelmező történelmi magyar Alkotmányt kell helyreállítani.
3.   Sem a végrehajtó hatalom, sem a törvényhozás (így jelenlegi kormány vagy országgyűlés) nem alkotmányozhat. Törvénytelenség jogot nem alapít.
4.   Minden magyar érzelmű személyt, választott képviselőt, helyi közösséget, szervezetet, mozgalmat, nemzetfenntartó erőt történelmi Alkotmányunkat helyreállító szövetségek létrehozására hívunk.
5.   Felszólítjuk a Magyar Országgyűlést, közjogi méltóságokat, közhatalmi ágak közszolgáit, hogy az Alkotmány és Törvény (alap-, fő-, sarkalatos törvény, …) fogalmát megnyilatkozásaikban, indítványaikban és különösen a köztájékoztatásban egyértelműen különböztessék meg!
6.   A jogfolytonosság értelmében a Magyar Országgyűlés törvényben állítsa helyre Magyarország történelmi alkotmányát!
Az országgyűlés abban a törvényben, amelyet a történelmi alkotmány jogfolytonosságának helyreállítása céljából hoz, egyidejűleg helyezze hatályon kívül az 1949. évi XX. törvényt!
Követeljük, hogy e Felhívást, mint közindítványt, az átvételét követő első nyilvános országgyűlési ülésnapon a házelnök olvassa fel!
Budapest, Magyarok Háza, 2011. március 5.
Aláíró szervezetek:
     Családi Nevelésért Alapítvány, Alkotmányos Jogfolytonosságot Helyreállító Nemzetgyűlés, Áldott kéz 2000 NASZ, Egerszalóki Borvirág Férfias Dalárda, Fejér Mag Egyesület, Fejér Szövetség Mozgalom, Felvidéki Magyar Sziget, Forradalmi Nemzeti Bizottmány, Gárdonyi Bonsai Egyesület, Hun Fokos Szövetség, Hun-Kor Társadalmi Fejlesztő Egyesület, IJÁSZ - Igazságos Jogállamért Szövetség, Konzervatív 56'-os Antibolsevista Szövetség, A Közvagyon Résztulajdonosainak Polgári Jogi Társasága Szeged, Magyar Hadigondozottak Szövetsége, Magyar Királyi Lovagrend, Magyar Mátrix Szövetség Föderáció, Magyar Nemzeti Gárda, Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége, Magyar Szent Korona Alapítvány, Magyarok Szövetsége Kőbányai Mozgalom, Magyarok Szövetsége Heves Megye, Magyar Felelős Nemzeti Kormány, Nagykovácsi gr. Tisza István Nemzeti Kör, Nemesi Rendi Mozgalom, Nemzeti Koordinációs Testület, Nemzeti Társaskör, Nobilitas Carpathiae társulás, Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom, Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület, Trianon Társaság Fejér megye, Magyarok Nagyasszonyának Szent Korona Lovagrendje, 1956 Magyar Nemzetőrség

Budapest, 2011. március 16.
Tisztelettel:
TAHSZ Sajtószolgálat
atahsz.sajto@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése