2010. július 9., péntek

Magyar az, akinek fáj Trianon! Patrubány Miklós keddi előadása

A hűvös szél és eső ellenére is sokan gyűltünk össze a Hétvezér Esték legutóbbi előadásán.  Vendégünk Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetsége elnöke volt. Előadásában először kitért a Magyarok Világszövetsége rövid történetére, majd a trianoni békediktátum 90. évfordulóján, Versailles-ban megrendezett demonstrációra, melyen több száz határon inneni és túli magyar vett részt. Részletek és film itt látható:

Az elnök urat arról is kérdeztük, hogyan alakult a Világszövetség viszonya a Magyarok Szövetségével.

- Bár nagyon sok félreértés adódott a névhasonlóság miatt, nem kevés pénzzel és lehetőséggel támogattuk a szövetséget mindaddig, amíg úgy találták, hogy a Magyarok Szövetsége elnöksége a szép célokon túl az "igazság, a tisztesség és a méltányosság" követelményeinek is megfelel, azonban mára ez a Világszövetség számára kétségessé vált. - mondta Patrubány Miklós.
- E miatt a kényszerű névazonosság a Magyarok Világszövetsége számára egyre terhesebbé vált, melyet orvosolni kell, és csak remélhető, hogy nem peres úton lehet!

Ezután a Fejér Szövetség és a Magyarok Világszövetsége együttműködési lehetőségeinek kérdéseire tért rá az addigra már négy tucat résztvevőre duzzadt szövetségi kör. Kiderült, hogy az azonos célokért, de más szinten és téren, más ható- és hatáskörrel, súllyal küzdő két szövetség erősségei és gyengeségei igen jól kiegészíthetnék egymást, ha az alapelvekben egyetértésre tudnánk jutni. Erre való a minél gyakoribb párbeszéd, melynek első állomása történt meg ezen a Hétvezér Estén.

A kérdések és válaszok és az együttműködési lehetőségek sokfélesége miatt az előadást követő beszélgetés késő éjszakába nyúlt.

- Hosszú és küzdelmes folytatás várható - búcsúztatták a Fejér Szövetség szervezői Patrubány Miklóst, a Magyarok Világszövetségének elnökét.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése